Nyhetsflödet

Sunday

Ta saken i egna händer - 1 Sam 13

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Men Samuel frågade: "Vad har du gjort?" Saul svarade: "När jag såg att folket skingrades och gick ifrån mig och du inte kom inom den bestämda tiden, medan filisteerna samlades vid Mikmash, tänkte jag..."  (1 Sam 13:11-12 FB)

Saul samlade folket till strid mot filisteerna. Men då Samuel dröjde tog Saul saken i egna händer och tog över Samuels ansvar att offra och be för folket.

Saul hade tänkt vänta på Samuel, men då han såg att folket började lämna honom var han beredd att ändra sin teologi och det som var rätt för att få folket att stanna.

Vi lever i samma frestelse idag. Istället för att vänta på Herren är det lätt att vi rusar iväg och får arbetet gjort av oss själva i egen kraft.

Många försöker också idag att anpassa evangeliet så att det ska låta lite bättre i folks öron. Då man ser att man förlorar medlemmar är det frestande att börja predika ett annat evangelium. Istället för att predika synd, förlåtelse och omvändelse är det många som idag predikar "du-är-okej-som du-är"- budskap.

Detta var början på Sauls fall. Kanske det också är början på församlingens fall då man anpassar budskapet till att bli det man tror att folk vill höra.

No comments:

Post a Comment