Nyhetsflödet

Tuesday

En gudsman - 1 Sam 9

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Se, i den här staden finns en gudsman. Han är högt ansedd och allt han säger, det sker. Låt oss nu gå dit. Kanske han kan säga oss vilken väg vi skall ta." (1 Sam 9:6 FB)

Saul var ute och letade efter sin fars bortsprungna åsninnor (vers 3). De letade i flera dagar och misslyckades att hitta åsninnorna. Saul var villrådig och beredd att ge upp (vers 5) då tjänaren berättade att det fanns en gudsman i staden (vers 6).

Vad menas med en gudsman? Förmodligen tänkte de sig att en gudsman var en man som vigt sitt liv till att tjäna Gud. En man som levde så nära Gud att han kunde höra Gud tala till honom.

Idag finns det många människor som är villrådiga och nära att ge upp. Saul kunde gå till en gudsman. Vart kan dagens villrådiga människor vända sig? Var finns idag gudsmän och gudskvinnor som kan förmedla ord av vägledning och hopp som leder till nytt liv?

Gud kallar även idag människor att bli gudsmän och gudskvinnor. Människor som lever nära Herren. Människor som har överlåtit sina liv att tjäna Herren fullt ut.

Den här tiden behöver gudsmän och gudskvinnor. Gud kallar dig att bli en.

No comments:

Post a Comment