Nyhetsflödet

Sunday

Ett hemligt språk - 1 Sam 20

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Jonatan ropade vidare efter pojken: "Fort, skynda dig, stanna inte!" Pojken som Jonatan hade med sig tog upp pilen och kom till sin herre. Men han visste inte vad det var fråga om, bara Jonatan och David visste det."  (1 Sam 20:38-39 FB)

David hade inte gjort något ont. Ändå var han hatad så mycket att Saul vill döda honom. Jesus fick också möta omvärldens hat trots att han bara gjorde det som var gott. Kristna kan också idag möta det hatet i många länder bara för att de är kristna.

För att rädda David ur den svåra akuta situationen utvecklade David och Jonatan ett hemligt språk som bara kunde förstås av dem. Kristna idag styrs också av ett hemligt språk som omvärlden inte kan uppfatta. Guds tilltal kommer ofta genom situationer, signaler, bibelord som omvärlden inte kan förstå, men som når fram till Guds folk.

Jesus sa att hans får känner igen hans röst (Joh 10:4). Jesus talar till sina barn på ett språk som bara kan uppfattas av den som det är sänt till. Jesus talar också idag på ett personligt sätt till dig.

No comments:

Post a Comment