Nyhetsflödet

Saturday

Lagen om sådd och skörd - Dom 9

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Så lät Gud Abimelek få igen det onda som han hade gjort mot sin far, då han dödade sina sjuttio bröder. Och allt det onda som Sikems män hade gjort, lät Gud komma tillbaka över deras egna huvuden."  (Dom 9:56-57 FB)

Här är det ondskan som regerar. Efter Gideon tar en av hans söner, Abimelek, makten och låter sig utropas till kung. För att säkra sin maktposition dödar han alla sina sjuttio bröder. Och han fortsätter att härska genom våld och ondska.

I detta kapitel ser vi historien som gång på gång upprepar sig. En nation som är uppbyggd på ondska. Även om ondskans makt gör ofattbar skada på många människor så kommer, förr eller senare, ondskan att hinna ifatt sig själv.

Mitt i alla ondska som Abimelek orsakar är det en kvinna som kastar ned en kvarnsten från ett torn som spräcker skallen på Abimelek (vers 53). Vilken död för en krigare som trånar efter ära och makt.

Igen besannas orden "Det människan sår skall hon också skörda." (Gal 6:7)

Låt oss så ut det som är gott: kärlek, omsorg och tjänande.

Guds rike består inte av våld, tvång och förtryck. Guds rike består av kärlek och frihet. Varje människa erbjuds ett evigt liv i gemenskap med Jesus. Ingen människa tvingas följa Jesus, men varje människa är inbjuden att delta i festen.

No comments:

Post a Comment