Nyhetsflödet

Monday

Då visade sig Herren - 1 Kung 9

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Sedan Salomo hade byggt färdigt HERRENS hus och även kungshuset och allt annat han hade känt längtan och lust att utföra, visade sig HERREN för Salomo en andra gång, så som han förut hade uppenbarat sig för honom i Gibeon"  (1 Kung 9:1-2)

Herren visade sig för Salomo en andra gång och talade med Salomo (vers 3). Det hände då Salomo hade byggt färdigt Herrens hus, kungshuset och allt annat han hade känt lust att utföra.

Gud visade sig inte för Salomo medan han var upptagen med allt han hade lust att göra. Eller, Gud kanske visade sig för Salomo, men Salomo var alltför upptagen med det han hade lust till så att han inte märkte Herrens närvaro.

Vi kan många gånger vara så upptagna med allt vi vill göra så att vi inte märker Guds närvaro och tilltal i våra liv. Vi kanske till och med är så upptagna med Herrens verk, att vi inte märker Herren själv.

Det behövs stillhet för att kunna bli medveten om Herrens närvaro och höra Hans tilltal. Då all mänsklig aktivitet avslutats - då visade sig Herren.

No comments:

Post a Comment