Nyhetsflödet

Friday

Glöm inte vad Herren har gjort - Ps 114

150 psalmer ur Bibeln (Bilden: Vatten ur klippan)
Kommentar till den dagliga bibelläsningen - Psalm 114

"Bergen hoppade som baggar, höjderna som lamm" (Ps 114:4 FB)

Berättelsen om Guds underverk återberättas gång på gång genom hela Bibeln. I denna psalm återberättas i poetisk form om Guds under då han befriade Israels barn från fångenskapen i Egypten. Det berättas om hur de "drog ut från folket med främmande tunga" (vers 1).
Det berättas om då Gud tog bort vattnet i havet och i Jordanfloden så att folket kunde gå över: "Varför flyr du undan du hav, du Jordan, varför vänder du tillbaka" (vers 5).

Det berättas också om hur Gud kunde ge det törstande folket vatten genom att Moses slog med sin stav på klippan: "...förvandlade klippan till en vattenrik sjö, den hårda stenen till en vattenkälla" (vers 8).

Det var viktigt för Israels barn att minnas Herrens verk. De reste minnesstenar och skrev psalmer för att de aldrig skulle glömma.

På samma sätt får inte vi inte glömma Herrens under i våra liv. Vi får inte glömma hur han gav sin enfödde son för att vi inte ska gå förlorade utan ha evigt liv (Joh 3:16). Vi får inte glömma hur han i Kristus har välsignat oss med all andlig välsignelse i himlen (Ef 1:3).

Vi får inte heller glömma Guds underverk i våra personliga liv. Guds trofasthet, även i tider då vi sviktat. Vi får skriva vår egen "psalm 114" där vi minns de tillfällen Gud gripit in i våra liv.

No comments:

Post a Comment