Nyhetsflödet

Monday

"Varför är ni så rådlösa?" - 1 Mos 42

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"När Jakob fick veta att det fanns säd i Egypten, sade han till sina söner: "Varför är ni så rådlösa?"  Och han fortsatte: "Jag har hört att det finns säd i Egypten. Res dit och köp säd åt oss, så att vi överlever och inte dör." (1 Mos 42:1-2 FB)

Det var en fråga om liv och död och alla bröderna var handlingsförlamade och visste ingen råd. Fadern såg situationen klart och sa till sina söner att åka iväg och lösa situationen.

Det berättas att William Booth efter en nattlig resa genom London frågade sin son Bramwell om han visste att det låg hemlösa berusade människor på Londons gator. Bramwell svarade att det visste han. William Booths ord till sonen var då "Gå ut och gör något åt det, då!"

Många kristna och kristna församlingar ser nöden omkring sig. Det är en fråga om liv och död. Kankse inte alltid fysiskt, men andligt. Människor omkring oss går förlorade samtidigt som de kristna är rådlösa och säger "vi kan väl inte göra så mycket åt allt lidande omkring oss".

Men om vi lyssnar noga till Guds röst kanske vi också kan höra "Gå och gör något åt det, då!" Och om vi lyssnar ändå noggrannare kan vi kanske till och med höra vad vi kan göra. Engagera oss i en aktivitet som hjälper andra människor, skänka pengar till dem som gör det eller gå i aktiv förbön för dem som står i frontlinjen.

Då vi frågar Gud sådana frågor får vi ofta ett tydligt svar...

No comments:

Post a Comment