Nyhetsflödet

Monday

Tala Guds ord - 2 Mos 13

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Det skall för dig vara som ett tecken på din hand och som en påminnelse på din panna, att HERRENS undervisning skall vara i din mun, ty med stark hand har HERREN fört dig ut ur Egypten" (2 Mos 13:9 FB)

Gud hade genom många mirakel räddad sitt folk från Farao. Då håller Gud ett långt förmaningstal till Moses. Det handlar mycket om aldrig glömma vad Herren har gjort. Gång på gång poängterar Herren att de inte får glömma Herrens gärningar. Skriv upp det på handen eller i pannan så att du inte glömmer det. Då ni kommer in i det nya landet måste ni varje år ha en högtid för att komma ihåg vad Herren har gjort.

Det är viktigt att vi också, i tacksamhet, kommer ihåg Herrens gärningar i våra liv. Vi kan göra det genom årets olika högtider, men vi får inte heller glömma bort vad Herren gjort personligen i vårt liv. Vi har så lätt att glömma bort vad Herren har gjort och vem han är.

Herren säger också till Moses att alltid ha Herrens undervisning i munnen. Det kommer ut många ord ur vår mun. Ord som sårar. Ord som nedvärderar. Ord som fördömer. Ord som inte är sanna. Vad är det vi har i munnen? Guds uppmaning är att alltid ha Guds undervining i munnen. Att tala Guds ord. Tala ord som helar. Ord som uppbygger. Ord som uppmuntrar. Ord om Jesus.

No comments:

Post a Comment