Nyhetsflödet

Thursday

Lurad av synden? - Jos 9

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Och Josua lovade dem fred och ingick förbund med dem att de skulle få leva, och menighetens furstar gav dem sin ed. Men när tre dagar hade gått sedan de hade ingått förbund med dem, fick de höra att männen var deras grannar, ja, att de bodde mitt ibland dem."  (Jos 9:15-16 FB)

Israels uppmaning från Gud var att inte låta några främmande folk bo ibland dem. Det visar sig senare under Domartiden och konungatiden att de främmande folken var det som drog bort Israels hjärta från Gud. Här bedras Josua och ett främmande folk tillåts att bo kvar mitt ibland Israels folk.

Det är på samma sätt med synden i vårt liv. Vi får inte acceptera att den bor kvar hos oss för förr eller senare kommer den att förföra oss att kompromissa med Guds vilja för våra liv.

Synden kommer på samma sätt som Gibeoniterna i Jos 9. Synden bedrar oss att acceptera att den får finnas med mitt i vårt liv.

Synden sniker sig in och lurar oss att ingå en kompromiss och ett förbund med synden. Synden kommer i en trovärdig skepnad med trovärdiga argument om varför den ska tolereras och accepteras.

Vi måste totalt avvisa synden i vårt liv. Annars kommer den att leda till vårt avfall.

No comments:

Post a Comment