Nyhetsflödet

Thursday

Ta synden på allvar - 3 Mos 5

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Om någon hör edsförpliktelsen och kan vittna om något som han själv sett eller på annat sätt fått reda på, men inte berättar det, då syndar han och bär på missgärning"  (3 Mos 5:1 FB)

I detta kapitel får vi en lång uppräkning av olika slags försyndelser, avsiktliga eller oavsiktliga, och hur man skulle bete sig för att sona för synderna.

Många av de saker som räknas upp upplevs säkerligen inte som relevanta i vår tid, men vad vi verkligen kan ta lärdom av, är hur allvarligt man så på att synda.

Idag hör man ofta synder överslätas med "det är väl inte så farligt?" - Men det är allvarligt att synda. Det är allvarligt att tala illa om någon annan, det är allvarligt att att missbruka någon annans pengar, det är allvarligt att ljuga, det är allvarligt att vilja "ge igen".

Vi borde verkligen lära av alla uppräkningar av olika synder i tredje Mosebok, att Gud tar synden på allvar.

Men vi behöver inte längre offra olika djur som försoning för våra synder: "Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss." (1 Joh 1:9-10)


No comments:

Post a Comment