Nyhetsflödet

Friday

David dansar - 2 Sam 6

Kommentar till den dagliga bibelläsningen
"Själv dansade David med all kraft inför HERRENS ansikte, och David var iklädd en linne-efod. Så hämtade David och hela Israel HERRENS ark dit upp under jubel och basuners ljud." (2 Sam 6:14-15 FB)

David blev så berörd av Guds verk att han inte kunde behärska sig. Han dansade av glädje inför Herren (vers 5). Men alla tyckte inte att det var bra. Davids hustru, Mikal, föraktade honom för att han uppförde sig på detta vis (vers 16+20).

Samma sak hände på den första pingstdagen. Lärjungarna blev så berörda av Gudsnärvaron att de förlorade fattningen. De som såg på, och som inte var berörda av Guds kraft, förstod inte vad som hände, utan trodde att lärjungarna var berusade (Apg 2).

Jag läste för en tid sedan ett citat: "De som dansade betraktades som dårar av dem som inte hörde musiken." Det var tydligen några som på avstånd såg hur människorna dansade.

Kristna reagerar på en verklighet som inte uppfattas av dem som inte står i kontakt med Gud. Det är inte konstigt om kristna ibland blir betraktade som dårar av dem som "inte hör musiken".

Men fortsätt att låta dig beröras och hänföras av Gud. Du får fortsätta att utstråla gudomlig glädje även om andra inte tycker du har skäl att vara glad. Du får fortsätta att sprida kärleken från Gud även om andra inte tycker att mottagern är värd det.

Lyssna på musiken från himlen och låt dig beröras.

No comments:

Post a Comment