Nyhetsflödet

Sunday

All ära till Gud - Ps 115

150 psalmer ur Bibeln
Kommentar till den dagliga bibelläsningen - Psalm 115

"Inte åt oss, HERRE, inte åt oss utan åt ditt namn ge äran" (Ps 115:1 FB)

Det är många som vill vara med och sola sig i glansen av vad Herren gör. Framstående predikanter, sångare och musiker och andra.

Säkert har vi alla en önskan om att folk ska tala väl om oss. Till viss del kan det vara social kompetens att bry sig om vad andra tänker, men ofta får det osunda proportioner.
 
Vi lever en tid där det ena missbruket efter det andra dyker upp. Man talar ofta idag om att vara bekräftelseberoende. Det betyder att mitt liv blir beroedne av att andra människor berömmer det jag är och det jag gör. Ett kännetecken på ett missbruk är att man behöver större och större doser. Mer och mer bekräftelse.
 
Dagens psalm påminner oss om faran att ta åt sig ära av vad Gud gör.

Frälsningsarméns internationella hälsningstecken, med ett pekfinger som riktas mot himlen är också en påminnelse om att ingen ära stannar hos mig, utan skickas vidare till Gud, som är värd alla ära.

(Samma tecken används dessutom vid alla övergångsställen med trafikljus, samt under den karismatiska väckelsen då vi gick omkring med knappar på jackorna med fingret som pekar uppåt och texten "One way".)

No comments:

Post a Comment